Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 1000g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Czosnek | 60g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Marchew | 60g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 80g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 45g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 50g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 40g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 50g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Ziemniaki | 200g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |