Darmowa dieta 1900 kcal nr 84308



Śniadanie


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

40   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Drugie śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
210 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.23 g T: 2.88 g W: 47.08 g (BŁ: 7.83 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

50   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Obiad


Zupa krem z dyni i grochu
505 kcal
Łączna waga porcji: 521g.

B: 24.48 g T: 20.83 g W: 66.35 g (BŁ: 21.14 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

18   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 1 szklankę wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podwieczorek


Wafle ryżowe z miodem i gruszką
528 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 4.98 g T: 10.06 g W: 108.08 g (BŁ: 6.74 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

34   31

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem
  2. Zjedz z gruszką.


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1904 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 65.64 g
Tłuszcz: 42.47 g
Węglowodany: 341.15 g (w tym błonnik: 49 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Czosnek 12g     0,53 zł (2,19 zł)
Dynia 210g     1,68 zł (11,99 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Groch, nasiona suche 45g     0,30 zł (2,69 zł)
Gruszka 260g     1,82 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Krążki ryżowe 40g     0,98 zł (2,69 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło 10g     0,25 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 48g     1,80 zł (14,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 250ml 0,00 zł (0,00 zł)



×