Darmowa dieta 1900 kcal nr 84411



Śniadanie


Bananowy budyń jaglany z miodem (bez laktozy)
489 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 8.81 g T: 5.36 g W: 103.95 g (BŁ: 3.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

37   54

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Gotujemy ją w 150ml mleka pod przykryciem, aż całe mleko się wchłonie (około 15 minut). Czekamy aż nieco wystygnie, przekładamy do blendera, dodajemy resztę mleka, miód i pokrojonego banana, miksujemy.


Drugie śniadanie


Kanapki z pastą fasolową wersja vfampirka0
386 kcal
Łączna waga porcji: 316g.

B: 15.74 g T: 13.73 g W: 55.22 g (BŁ: 10.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Zmiksuj fasolę z sokiem z cytryny i przyprawami do smaku.
  2. Posiekaj koperek i wymieszaj z pastą.
  3. Posmaruj chleb pastą, nałóż pokrojoną paprykę.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Marchwianka z mlekiem migdałowym
381 kcal
Łączna waga porcji: 538g.

B: 18.55 g T: 10.38 g W: 62.86 g (BŁ: 17.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

1   24

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na oleju, ż się zeszkli. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę.Doprawiamy solą i smażymy,mieszając prze ok.10minut. Następnie dodajemy połowę startego imbiru i soczewicę,smażymy przez mniej więcej 2minuty. Na patelnię wlewamy ok.2-3 szklanki wody i gotujemy całość ok. 15-20minut. Doprawiamy solą,pieprzem i słodką papryką oraz startym imbirem. Zawartość patelni przelewamy do garnka, dodajemy szklankę mleka migdałowego i blendujemy.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 61.48 g
Tłuszcz: 54.5 g
Węglowodany: 318.36 g (w tym błonnik: 41.08 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 60g     0,30 zł (4,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 120g     1,44 zł (4,79 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Kasza jaglana 75g     0,73 zł (3,39 zł)
Koper ogrodowy 16g     1,91 zł (2,99 zł)
Marchew 500g     1,53 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 1g     0,06 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 10g     0,37 zł (14,99 zł)
Mleko migdałowe 550g     5,77 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 300ml     2,85 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Olej kokosowy 22g     1,10 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pieczywo tostowe, grahamowe 60g     0,78 zł (6,49 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pietruszka, korzeń 100g     0,83 zł (2,49 zł)
Pietruszka, liście 5g 0,00 zł (0,00 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 100g     1,48 zł (5,19 zł)
Sok cytrynowy 40g     1,06 zł (5,29 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)



×