Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Biały pieprz | 0g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 550g |
![]() |
|
Cebula | 330g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 12g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 50g |
![]() |
|
Gałka muszkatołowa | 0g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 60g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 20g |
![]() |
|
Marchew | 115g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Ryż długoziarnisty | 220g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Seler, korzeń | 200g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 80g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Słodka śmietanka | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |