Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Brokuły mrożone | 450g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Cebula | 180g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 570g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Kasza jęczmienna, pęczak | 120g |
![]() |
|
Liść laurowy | 4g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 120g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 260g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 30g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 50g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 60g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 60g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 5g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Por | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 10g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 40g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Woda | 1.5ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Wołowina, polędwica | 200g |
![]() |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 50g |
![]() |
|
Zioła prowansalskie | 5g |
![]() |