Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 240g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 50g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mango | 140g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 24g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 70g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 10g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 70g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szparagi | 150g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
![]() |