Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
Ksylitol | 7g |
0,36 zł
(12,99 zł) |
|
Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
1,22 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek kiszony | 120g |
1,07 zł
(7,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 170g |
3,11 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
1,68 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki ryżowe | 50g |
0,89 zł
(3,19 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
0,00 zł
(1,99 zł) |