1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 180g |
0,90 zł
(4,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona dyni | 10g |
0,40 zł
(3,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek kiszony | 120g |
1,07 zł
(7,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 100g |
1,83 zł
(10,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.1g |
0,01 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
1,68 zł
(3,49 zł) |
|
Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
Płatki owsiane | 10g |
0,07 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
2,69 zł
(2,69 zł) |
|
Sok cytrynowy | 3g |
0,08 zł
(5,29 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 0.1g |
0,00 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śliwki suszone | 40g |
1,33 zł
(4,99 zł) |