Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Zalewamy mlekiem i mieszamy z posiekanymi migdałami, pokrojonym na drobne kawałki bananem i karobem.
Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cukinia | 300g |
3,00 zł
(8,49 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Karob | 6g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 10g |
1,20 zł
(2,99 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Migdały | 5g |
0,42 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 80g |
8,88 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory | 170g |
0,90 zł
(3,99 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |