Darmowa dieta 2000 kcal nr 2095



Śniadanie


Kanapki z pesto
413 kcal
Łączna waga porcji: 260g.

B: 10.33 g T: 9.71 g W: 78.43 g (BŁ: 13.58 g)

Wegetariańskie  

48   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem z czarnuszką
219 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.38 g T: 9.1 g W: 32.89 g (BŁ: 11.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2007 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 59.07 g
Tłuszcz: 59.45 g
Węglowodany: 341.85 g (w tym błonnik: 62.18 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Hummus z czarnuszką 40g 0,00 zł (0,00 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Koper ogrodowy 70g     8,37 zł (8,97 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Papryka czerwona 350g     6,41 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 20g     2,22 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 30g     1,07 zł (4,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 980ml 0,00 zł (0,00 zł)



×