Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bazylia świeża | 6g |
0,48 zł
(7,99 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Fasola szparagowa | 200g |
2,44 zł
(5,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 100g |
0,67 zł
(2,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
1,12 zł
(4,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
0,17 zł
(3,59 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 25g |
0,17 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 35g |
1,54 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory | 460g |
2,45 zł
(3,99 zł) |
|
Por | 55g |
0,95 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 90g |
0,67 zł
(2,99 zł) |
|
Woda | 500ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |