Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 3g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Banan | 60g |
0,30 zł
(4,99 zł) |
|
| Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Ksylitol | 14g |
0,73 zł
(12,99 zł) |
|
| Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 280ml |
0,98 zł
(3,49 zł) |
|
| Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
| Mąka jaglana | 60g |
0,72 zł
(11,99 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
| Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
| Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
| Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 45g |
0,31 zł
(6,99 zł) |
|
| Porzeczki czarne | 110g |
1,46 zł
(5,99 zł) |
|
| Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
| Płatki jaglane | 40g |
0,56 zł
(2,79 zł) |
|
| Rodzynki | 10g |
0,22 zł
(4,49 zł) |
|
| Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
| Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |