Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 40g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 450g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 190g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 30g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 50g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |