Darmowa dieta 2000 kcal nr 4539



Śniadanie


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Kasza jaglana z cukinią i suszonymi pomidorami
623 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 20.15 g T: 14.77 g W: 106.2 g (BŁ: 6.72 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Podwieczorek


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Kolacja


Zupa z burakami i fasolką szparagową
411 kcal
Łączna waga porcji: 1170g.

B: 14.61 g T: 17.94 g W: 54.63 g (BŁ: 13.26 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

15   27

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Ugotuj buraki, a następnie obierz i zetrzyj na tarce. 2) Poszatkowany czosnek podsmaż na oliwie z oliwek. 3) Pomidory pokrojone w kostkę dodaj do czosnku i duś około 3 minuty. 3) Fasolkę szparagową gotuj w lekko osolonej wodzie przez około 10 minut. Nie wylewaj wody po ugotowaniu. 4) Do garnka z fasolką dodaj uduszone pomidory i buraki. Wymieszaj. 5) Dopraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj śmietanę. 6) Zupę na talerzu dopraw sokiem z cytryny do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1994 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 51.47 g
Tłuszcz: 63.55 g
Węglowodany: 333.28 g (w tym błonnik: 54.91 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Burak 150g     0,30 zł (1,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Cukinia 200g     2,00 zł (8,49 zł)
Czosnek 15g     0,66 zł (2,19 zł)
Fasola szparagowa 150g     1,83 zł (5,49 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 75g     0,58 zł (1,39 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 15g     0,66 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pomidory 450g     2,39 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Sok cytrynowy 15g     0,40 zł (5,29 zł)
Suszone pomidory 30g     0,75 zł (6,99 zł)
Woda 1050ml 0,00 zł (0,00 zł)



×