Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone w kostkę cukinię i suszone pomidory, pomidory z puszki i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
Burak | 150g |
0,30 zł
(1,99 zł) |
|
Cebula | 40g |
0,09 zł
(1,89 zł) |
|
Cukinia | 200g |
2,00 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 15g |
0,66 zł
(2,19 zł) |
|
Fasola szparagowa | 150g |
1,83 zł
(5,49 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 75g |
0,58 zł
(1,39 zł) |
|
Kasza jaglana | 100g |
0,97 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
0,56 zł
(1,49 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 15g |
0,66 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 450g |
2,39 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory w puszce | 200g |
2,10 zł
(4,19 zł) |
|
Sok cytrynowy | 15g |
0,40 zł
(5,29 zł) |
|
Suszone pomidory | 30g |
0,75 zł
(6,99 zł) |
|
Woda | 1050ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |