Darmowa dieta 2000 kcal nr 5316



Śniadanie


Kanapki z pastą sardynkowo - pomidorową
441 kcal
Łączna waga porcji: 296g.

B: 22 g T: 15.37 g W: 59.23 g (BŁ: 10.51 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

12   41

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Odsączone z oleju sardynki miksujemy z połową pomidora, oliwą i pietruszką. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Smarujemy pieczywo pastą i nakładamy pokrojoną w plastry resztę pomidora.


Drugie śniadanie


Mus jabłkowo-gruszkowy z suszonymi jagodami goji
289 kcal
Łączna waga porcji: 557g.

B: 2.91 g T: 12.1 g W: 45.92 g (BŁ: 7.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

26   61

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.



Obiad


Ryż z kurczakiem i brokułem
512 kcal
Łączna waga porcji: 414g.

B: 32.6 g T: 13.9 g W: 70.47 g (BŁ: 11.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

50   10

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem i gotujemy na parze razem z różyczkami brokuła przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy posiekaną cebulę. Następnie dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę i smażymy przez kilka minut. Na koniec dodajemy posiekaną pietruszkę, pieprz, kolendrę.



Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa
420 kcal
Łączna waga porcji: 1160g.

B: 6.46 g T: 5.76 g W: 94.16 g (BŁ: 15.66 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

49   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem (wersja bezglutenowa)
361 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 19.34 g T: 7.86 g W: 56.95 g (BŁ: 7.18 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

39   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2023 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 83.31 g
Tłuszcz: 54.99 g
Węglowodany: 326.73 g (w tym błonnik: 52.37 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 200g     2,00 zł (7,99 zł)
Brokuły 400g     5,99 zł (7,49 zł)
Cebula 30g     0,07 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Gruszka 130g     0,91 zł (6,99 zł)
Imbir 5g     0,14 zł (5,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jagody goji (suszone) 12g     1,12 zł (13,99 zł)
Jaja kurze całe 60g     0,42 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Kiwi 450g     6,74 zł (7,49 zł)
Kukurydza konserwowa 60g     0,49 zł (2,79 zł)
Makaron kukurydziany 50g     0,46 zł (4,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 10g     0,88 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 60g     0,45 zł (2,99 zł)
Sardynka w oleju 60g     3,00 zł (5,99 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Woda 750ml 0,00 zł (0,00 zł)



×