1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Pokroić i zapakować do pudełka :)
1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
3,75 zł
(7,49 zł) |
|
Jabłko | 100g |
0,44 zł
(3,49 zł) |
|
Kalafior | 440g |
7,33 zł
(9,99 zł) |
|
Koper ogrodowy | 115g |
13,75 zł
(14,95 zł) |
|
Masło orzechowe | 10g |
0,35 zł
(11,99 zł) |
|
Melon | 720g |
7,19 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
2,28 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Ogórek | 180g |
1,20 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 20g |
0,18 zł
(8,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 280g |
2,79 zł
(4,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
0,02 zł
(1,79 zł) |
|
Płatki jaglane | 30g |
0,42 zł
(2,79 zł) |
|
Ryż brązowy | 185g |
1,38 zł
(2,99 zł) |
|
Sól himalajska | 0.25g |
0,00 zł
(3,49 zł) |
|
Woda | 960ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |