Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Bataty | 460g |
5,29 zł
(11,49 zł) |
|
Borówka amerykańska | 100g |
2,80 zł
(6,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 10g |
0,44 zł
(2,19 zł) |
|
Hummus naturalny | 40g |
1,50 zł
(2,99 zł) |
|
Mak niebieski | 10g |
0,31 zł
(6,29 zł) |
|
Marchew | 150g |
0,46 zł
(2,29 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
Migdały | 10g |
0,85 zł
(8,49 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 500ml |
1,75 zł
(3,49 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 240g |
4,40 zł
(10,99 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
0,12 zł
(3,99 zł) |