Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 15g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Dynia | 220g |
![]() |
|
Groch, nasiona suche | 44g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Imbir | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
![]() |
|
Marchew | 80g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 6g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 230ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 20g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Por | 140g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |