Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 200g |
1,90 zł
(3,79 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
Makrela, wędzona | 70g |
1,68 zł
(5,99 zł) |
|
Masło | 6g |
0,15 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
0,07 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 500ml |
4,75 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 3g |
0,15 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
0,22 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pomidory | 230g |
1,22 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Sałata | 20g |
0,71 zł
(4,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Szynka z indyka | 60g |
2,82 zł
(7,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |