Darmowa dieta 2100 kcal nr 1835



Śniadanie


Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym
463 kcal
Łączna waga porcji: 445g.

B: 19.67 g T: 16.23 g W: 63.29 g (BŁ: 7.02 g)

Wegetariańskie  

30   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.



Drugie śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 13.46 g T: 11.66 g W: 84.4 g (BŁ: 18.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Serek z brzoskwinią
232 kcal
Łączna waga porcji: 307g.

B: 20.48 g T: 0.89 g W: 36.99 g (BŁ: 2.31 g)

Wegetariańskie  

42   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brzoskwinię kroimy na małe kawałki i mieszamy z pozostałymi składnikami.


Kolacja


Makaron z pesto (bezglutenowy)
364 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 5.86 g T: 11.14 g W: 60.79 g (BŁ: 1.2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

55   48

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2109 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 75.03 g
Tłuszcz: 66.94 g
Węglowodany: 324.89 g (w tym błonnik: 43.29 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brzoskwinia 85g     0,59 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Koper ogrodowy 70g     8,37 zł (8,97 zł)
Makaron kukurydziany 70g     0,64 zł (4,59 zł)
Masło orzechowe 15g     0,53 zł (11,99 zł)
Miód pszczeli 12g     0,45 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Płatki owsiane 50g     0,33 zł (3,29 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 200g     4,15 zł (4,98 zł)
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu 200g     2,69 zł (2,69 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×