Jajka ugotować na twardo. Wystudzone jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół a następnie wyjąć żółtka. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę, obrać ze skórki a następnie skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Żółtka i awokado rozgnieść widelcem jeśli użyjecie dojrzałego awokado lub zmiksować blenderem. Dodać majonez, szczypiorek i cebulę. Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę. Pastę doprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Białka napełnić gotową masą i przystroić zieleniną lub kawałkami warzyw.
Źródło: http://olalalchf.pl
Składniki rozdrabniamy na drobno i miksujemy.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 160g |
![]() |
|
Banan | 280g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Czosnek | 6g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 100g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 140g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ser twarogowy chudy | 150g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 3g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Łosoś, wędzony | 100g |
0,00 zł
(0,00 zł) |