Darmowa dieta 2100 kcal nr 2392



Śniadanie


Kanapki z humusem i rzodkiewką (wersja lżejsza)
456 kcal
Łączna waga porcji: 380g.

B: 13.46 g T: 11.66 g W: 84.4 g (BŁ: 18.8 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   37

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy humusem. Rzodkiewki kroimy w plastry i kładziemy na kanapki.


Drugie śniadanie


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Obiad


Kurczak curry z fasolką szparagową (wersja lżejsza)
527 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 32.43 g T: 15.99 g W: 69.48 g (BŁ: 11.69 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

42   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podwieczorek


Zupa ziemniaczana
514 kcal
Łączna waga porcji: 1392g.

B: 10.54 g T: 21.68 g W: 74.88 g (BŁ: 11.38 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

32   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Wszystkie warzywa obrać, ziemniaki pokroić w plastry a resztę warzyw w kostkę. Masło roztopić w ganku, dodać warzywa, ziemniaki i pietruszkę i to chwilkę podusić. Dolać do tego bulion warzywny i gotować na wolnym ogniu przez około 25 min. Gdy warzywa będą miękkie, zupę zmiksować.


Kolacja


Sałatka z makaronem, brokułem i jajkiem
354 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 24.19 g T: 8.11 g W: 51.45 g (BŁ: 10.28 g)

Wegetariańskie  

50   16

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze przez ok 10 - 15 minut, makaron gotujemy wg przepisu (al dente). Ugotowane na twardo jajko i paprykę kroimy w kostkę, dodajemy ugotowanego brokuła i makaron. Całość polewamy jogurtem z posiekanym szczypiorkiem, doprawiamy ulubionymi przyprawami i mieszamy.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2052 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 102.45 g
Tłuszcz: 69.49 g
Węglowodany: 282.01 g (w tym błonnik: 52.65 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Bulion warzywny 1000g     109,22 zł (111,84 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Czosnek 60g     2,63 zł (4,38 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 100g     1,74 zł (8,69 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jaja kurze całe 180g     1,26 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 20g     0,15 zł (1,39 zł)
Makaron pełnoziarnisty 50g     0,60 zł (5,99 zł)
Marchew 60g     0,18 zł (2,29 zł)
Masło 20g     0,50 zł (4,99 zł)
Natka pietruszki 24g     2,10 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 40g     0,73 zł (10,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Rzodkiewka 200g     4,15 zł (4,98 zł)
Seler, korzeń 40g     0,15 zł (2,69 zł)
Sezam 5g     0,13 zł (7,79 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)
Ziemniaki 200g     0,37 zł (3,69 zł)



×