propozycja przepisu przysłana przez: MyszkaKochaRahima
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 190g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Czosnek | 9g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 600g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 214g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 270g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 50g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3.1g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser typu "Feta" | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 250g |
![]() |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Sól himalajska | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |