1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 60g |
![]() |
|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 500g |
![]() |
|
Czosnek | 20g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Filet z łososia | 80g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 51g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 75g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 80g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 300ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 14g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |