Zmiksuj wszystko w blenderze
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 150g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Brokuły | 300g |
4,49 zł
(7,49 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Cytryna | 40g |
0,56 zł
(13,99 zł) |
|
| Dorsz, świeży, filety bez skóry | 100g |
7,66 zł
(22,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 5g |
0,14 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza jaglana | 80g |
0,77 zł
(3,39 zł) |
|
| Mango | 120g |
2,26 zł
(7,99 zł) |
|
| Mleko kokosowe (bez cukru) | 240ml |
4,32 zł
(8,99 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 72g |
0,26 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej kokosowy | 25g |
1,25 zł
(11,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Pomarańcze | 250g |
1,56 zł
(7,49 zł) |
|
| Sezam | 10g |
0,26 zł
(7,79 zł) |
|
| Woda | 350ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |