Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia świeża | 6g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 100g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Hummus z chilli | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 100g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pomidory | 340g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 200g |
![]() |