Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko kokosowe gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czosnek | 30g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło | 20g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 3g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 6g |
![]() |
|
Ogórek | 130g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pestki dyni | 10g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 115g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 45g |
![]() |
|
Ziemniaki | 100g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |