Darmowa dieta 2100 kcal nr 31562



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

52   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Jaglanka z borówkami i amarantusem
441 kcal
Łączna waga porcji: 434g.

B: 13.6 g T: 14.63 g W: 68.91 g (BŁ: 9.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

13   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Obiad


Kasza jaglana z fasolą i pomidorami
661 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 23.24 g T: 15.51 g W: 114.17 g (BŁ: 13.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

25   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, dodajemy pomidory, fasolę i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.



Kolacja


Sałatka ze szpinakiem i pomarańczą (wersja bezglutenowa)
518 kcal
Łączna waga porcji: 420g.

B: 22.86 g T: 20.92 g W: 62.52 g (BŁ: 5.69 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

12   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2086 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 69.51 g
Tłuszcz: 71.82 g
Węglowodany: 305.67 g (w tym błonnik: 28.76 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 9g     0,63 zł (6,99 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Cebula 40g     0,09 zł (1,89 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Fasola biała konserwowa 100g     1,00 zł (3,99 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Kasza jaglana 100g     0,97 zł (3,39 zł)
Koncentrat pomidorowy 30% 30g     0,56 zł (1,49 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 100g     0,31 zł (2,29 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Mleko migdałowe 250g     2,62 zł (10,49 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Ogórek 40g     0,27 zł (3,99 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pomarańcze 200g     1,25 zł (7,49 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Ser mozzarella 60g     1,53 zł (3,19 zł)
Suszone pomidory 40g     1,00 zł (6,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)



×