Darmowa dieta 2100 kcal nr 43417



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

53   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Koktajl jagodowy
258 kcal
Łączna waga porcji: 400g.

B: 4.39 g T: 7.13 g W: 49.51 g (BŁ: 9.61 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   18

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Obiad


Pieczone bataty
583 kcal
Łączna waga porcji: 530g.

B: 8.32 g T: 20.55 g W: 99.56 g (BŁ: 15.01 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

29   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.



Podwieczorek


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
446 kcal
Łączna waga porcji: 396g.

B: 20.38 g T: 8.68 g W: 79.34 g (BŁ: 14.08 g)



123   12

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Kolacja


Makrela z warzywami
383 kcal
Łączna waga porcji: 318g.

B: 20.8 g T: 17.52 g W: 40 g (BŁ: 8.21 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

36   30

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Z makreli usuwamy ości i kroimy w kostkę. Warzywa kroimy i mieszamy z makrelą. Całość polewamy octem i oliwą, podajemy z chlebem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2136 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 63.7 g
Tłuszcz: 74.64 g
Węglowodany: 328.48 g (w tym błonnik: 47.26 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 10g     0,70 zł (6,99 zł)
Bataty 460g     5,29 zł (11,49 zł)
Chleb żytni 200g     1,90 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czarne jagody 130g     6,28 zł (14,49 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Makrela, wędzona 70g     1,68 zł (5,99 zł)
Masło 6g     0,15 zł (4,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Ocet balsamiczny 3g     0,15 zł (12,49 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pomidory 230g     1,22 zł (3,99 zł)
Sałata 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 60g     2,82 zł (7,99 zł)



×