Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 145g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 310g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |