Darmowa dieta 2100 kcal nr 5107



Śniadanie


Kanapki z pastą fasolową (wersja lżejsza)
409 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 15.44 g T: 8.02 g W: 77.93 g (BŁ: 17.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   43

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Miksujemy paprykę, fasolę, sok z cytryny i koperek. Powstałą pastą smarujemy pieczywo, a następnie nakładamy plasterki pomidora.


Drugie śniadanie


Warzywa z humusem chilli
231 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.82 g T: 10.38 g W: 32.81 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Obiad


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
594 kcal
Łączna waga porcji: 830g.

B: 15.56 g T: 27.02 g W: 79.42 g (BŁ: 13.96 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podwieczorek


Koktajl z mleka i brzoskwini (bez laktozy)
462 kcal
Łączna waga porcji: 822g.

B: 7.26 g T: 9.28 g W: 95 g (BŁ: 12.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   27

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Zblendować ze sobą wszystkie składniki


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Wartości odżywcze:


Białko: 57.71 g
Tłuszcz: 70.85 g
Węglowodany: 333.84 g (w tym błonnik: 63.7 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 12g     0,84 zł (6,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Brzoskwinia 340g     2,37 zł (3,49 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cytryna 40g     0,56 zł (13,99 zł)
Czerwona fasola (konserwowa) 80g     0,96 zł (4,79 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Hummus z chilli 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Koper ogrodowy 86g     10,29 zł (11,96 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 460ml     4,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 10g     0,28 zł (6,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 10g     0,09 zł (8,99 zł)
Oliwa z oliwek 35g     1,54 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 310g     5,68 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 160g     1,60 zł (4,99 zł)
Pomidory 460g     2,45 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 90g     0,67 zł (2,99 zł)
Woda 480ml 0,00 zł (0,00 zł)



×