Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 16g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Chleb żytni | 210g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czarne jagody | 130g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 300g |
![]() |
|
Masło klarowane | 5g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Ogórek | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.3g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 0.3g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |