Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).
Przepis przesłany przez użytkownika
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 360g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 140g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 54g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Marchew | 15g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 330ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pomarańcze | 240g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |