Drożdże rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać mąkę i dobrze wymieszać, dodać jajko i trochę soli. Ciasto ma być luźne. Wymieszać dokladnie i odstawić na 15-20 minut. W opiekaczu do tostów wykładamy żółty ser na spód, na serze układamy warzywa, a całość zalewamy ciastem. Pieczemy przez 10-15minut.
Bułkę przekroić, posmarować masłem. Twaróg wymieszać z jogurtem, doprawić do smaku, nałożyć na pieczywo, posypać szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Białko jaja kurzego | 70g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 0g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 50g |
![]() |
|
Cebula | 20g |
![]() |
|
Chleb żytni | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 0g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 5g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 56g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 45g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Liść laurowy | 0g |
![]() |
|
Marchew | 20g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 150g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 300g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 290g |
![]() |
|
Rzeżucha | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 20g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 40g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szczypiorek | 3g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 75ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |