Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 1g |
![]() |
|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Hummus z suszonymi pomidorami | 40g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 30g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 80g |
![]() |
|
Marchew | 250g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 35g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 72g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 5g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 16g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 240g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 80g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 40g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 400g |
![]() |
|
Syrop klonowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 1.1g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 300g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Zioła prowansalskie | 1g |
![]() |