Darmowa dieta 2200 kcal nr 103225



Śniadanie


Jaglanka z borówkami
531 kcal
Łączna waga porcji: 436g.

B: 19.85 g T: 19.43 g W: 74.04 g (BŁ: 9.01 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

14   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Płatki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie zalewamy wrzątkiem. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Jaglanka na mleku roślinnym
326 kcal
Łączna waga porcji: 354g.

B: 5.97 g T: 4.57 g W: 66.86 g (BŁ: 2.03 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

8   34

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jaglanka na mleku roślinnym: Jaglanka na mleku roślinnym : Kaszę jaglaną zalać wrzątkiem. Odczekać 2-3 minuty. Zlać wrzątek i przelać kaszę na sitku zimną wodą. Tak przygotowaną kaszę ugotować.


Obiad


Makaron z brokułem (wersja bezglutenowa)
637 kcal
Łączna waga porcji: 496g.

B: 17.98 g T: 12.58 g W: 117.25 g (BŁ: 7.95 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   27

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Brokuła gotujemy na parze. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Suszone pomidory i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Dodajemy makaron i brokuła i posypujemy przyprawami.


Podwieczorek


Koktajl z kiwi i ananasa (z mlekiem ryżowym)
325 kcal
Łączna waga porcji: 580g.

B: 3.48 g T: 5.38 g W: 70.58 g (BŁ: 8.08 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

34   36

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Owoce obieramy ze skórki i miksujemy z wodą i chia.


Kolacja


Kaszka manna z grejpfrutem
352 kcal
Łączna waga porcji: 385g.

B: 12.95 g T: 6.2 g W: 63.24 g (BŁ: 3.99 g)

Wegetariańskie  

26   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Ugotuj kaszę mannę na mleku.
  2. Dodaj podzielonego na cząstki grejpfruta.
  3. Posyp pestkami dyni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2171 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 60.23 g
Tłuszcz: 48.16 g
Węglowodany: 391.97 g (w tym błonnik: 31.06 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Ananas 100g     1,00 zł (7,99 zł)
Bazylia (suszona) 8g     1,83 zł (2,29 zł)
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Brokuły 250g     3,75 zł (7,49 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Grejpfrut 130g 0,00 zł (0,00 zł)
Kasza jaglana 54g     0,52 zł (3,39 zł)
Kasza manna 50g     0,37 zł (2,99 zł)
Kiwi 225g     3,37 zł (7,49 zł)
Mak niebieski 10g     0,31 zł (6,29 zł)
Makaron kukurydziany 100g     0,92 zł (4,59 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Mleko krowie 1,5% 450ml     1,57 zł (3,49 zł)
Mleko ryżowe 550ml     5,22 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Pestki dyni 5g     0,20 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Suszone pomidory 28g     0,70 zł (6,99 zł)
Wiórki kokosowe 6g     0,12 zł (3,99 zł)



×