1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Filet z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i gotujemy na parze przez około 20 minut. Sałatę myjemy, rwiemy na małe kawałki. Pomidora, ogórka i rzodkiewkę myjemy i kroimy. Rzeżuchę płuczemy. Z oliwy, musztardy, czosnku, jogurtu, octu, soli i pieprzu przygotowujemy sos. Całość mieszamy i podajemy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
Czosnek | 2g |
0,09 zł
(2,19 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
1,74 zł
(8,69 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 25g |
0,19 zł
(1,39 zł) |
|
Kiwi | 75g |
1,12 zł
(7,49 zł) |
|
Krążki ryżowe | 30g |
0,73 zł
(2,69 zł) |
|
Mleko migdałowe | 550g |
5,77 zł
(10,49 zł) |
|
Musztarda | 10g |
0,13 zł
(2,49 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona chia | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 6g |
0,30 zł
(12,49 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 50g |
0,92 zł
(10,99 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
1,50 zł
(4,99 zł) |
|
Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
3,20 zł
(19,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
Pieprz czarny | 0g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory | 150g |
0,80 zł
(3,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki jaglane | 50g |
0,70 zł
(2,79 zł) |
|
Rzeżucha | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Rzodkiewka | 75g |
1,56 zł
(2,49 zł) |
|
Sałata lodowa | 50g |
0,86 zł
(5,99 zł) |
|
Szczypiorek | 50g |
4,98 zł
(4,98 zł) |
|
Sól biała | 1g |
0,01 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
3,64 zł
(8,49 zł) |