Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
0,43 zł
(3,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 105g |
0,48 zł
(2,99 zł) |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
1,41 zł
(2,49 zł) |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
0,33 zł
(5,49 zł) |
|
Cukinia | 500g |
4,99 zł
(8,49 zł) |
|
Czosnek | 20g |
0,88 zł
(2,19 zł) |
|
Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 51g |
0,36 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
1,85 zł
(2,78 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
1,29 zł
(4,59 zł) |
|
Masło orzechowe | 15g |
0,53 zł
(11,99 zł) |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Mleko migdałowe | 300g |
3,15 zł
(10,49 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Olej kokosowy | 10g |
0,50 zł
(11,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 40g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 60g |
6,66 zł
(9,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
2,79 zł
(3,49 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
0,38 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki owsiane | 40g |
0,26 zł
(3,29 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |