Chleb smarujemy masłem, dodajemy kolejno sałatę, szynkę i pokrojonego ogórka
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Cebula | 50g |
0,12 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
0,64 zł
(3,49 zł) |
|
Chleb żytni | 175g |
1,66 zł
(3,79 zł) |
|
Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 180g |
1,26 zł
(6,99 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 30g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
Miód pszczeli | 50g |
1,87 zł
(14,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 90g |
0,60 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 5g |
0,03 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 60g |
1,10 zł
(10,99 zł) |
|
Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
Polędwica sopocka | 24g |
0,68 zł
(16,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
1,02 zł
(4,59 zł) |
|
Szynka z indyka | 95g |
4,47 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |