Darmowa dieta 2200 kcal nr 2960



Śniadanie


Koktajl z borówek (wersja bez laktozy)
386 kcal
Łączna waga porcji: 710g.

B: 4.1 g T: 8.1 g W: 79.4 g (BŁ: 8.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

22   22

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Całość miksujemy w blenderze.


Drugie śniadanie


Sałatka z kukurydzą, papryką i nasionami chia
244 kcal
Łączna waga porcji: 340g.

B: 6.18 g T: 14.35 g W: 27.34 g (BŁ: 9.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

36   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Sałatę rwiemy, pomidora i paprykę kroimy. Całość mieszamy z kukurydzą i polewamy oliwą z oliwek zmieszaną z nasionami chia i ulubionymi przyprawami.


Obiad


Schab pieczony z warzywami i ryżem
648 kcal
Łączna waga porcji: 481g.

B: 39.53 g T: 26.6 g W: 67.69 g (BŁ: 10.31 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

35   9

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Schab nacieramy oliwą, solą i pieprzem i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch dodajemy pokrojone w kostkę warzywa. W międzyczasie gotujemy ryż (30 minut). Gotowy ryż wysypujemy na talerz. Na ryż wykładamy mięso i warzywa. Całość posypujemy natką pietruszki.


Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
420 kcal
Łączna waga porcji: 750g.

B: 7.5 g T: 0 g W: 105 g (BŁ: 15 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   38

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2152 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 68.08 g
Tłuszcz: 66.8 g
Węglowodany: 346.98 g (w tym błonnik: 53.36 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 950g     26,56 zł (27,96 zł)
Cebula czerwona 50g     0,23 zł (2,99 zł)
Cukinia 150g     1,50 zł (8,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kukurydza konserwowa 50g     0,41 zł (2,79 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 45g     0,14 zł (2,29 zł)
Mleko ryżowe 500ml     4,75 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 20g     0,56 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 20g     0,88 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 50g     0,92 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 120g     0,64 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Ryż brązowy 70g     0,52 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 100g     3,56 zł (4,99 zł)
Schab bez kości 150g     2,76 zł (11,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×