1) Ugotuj ryż w 2 szklankach lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.
2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.
3) Posiekaj koperek.
4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.
5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.
6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 750g |
20,97 zł
(20,97 zł) |
|
Bulion warzywny | 500g |
54,61 zł
(55,92 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czosnek | 30g |
1,31 zł
(2,19 zł) |
|
Jaja kurze całe | 60g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
0,77 zł
(1,39 zł) |
|
Koper ogrodowy | 35g |
4,19 zł
(5,98 zł) |
|
Mandarynki | 70g |
0,80 zł
(7,99 zł) |
|
Marchew | 30g |
0,09 zł
(2,29 zł) |
|
Masło | 10g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Mąka jaglana | 30g |
0,36 zł
(11,99 zł) |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 10g |
0,25 zł
(2,49 zł) |
|
Natka pietruszki | 6g |
0,53 zł
(2,19 zł) |
|
Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej słonecznikowy | 10g |
0,09 zł
(8,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 20g |
2,22 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 120g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 95g |
0,71 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata masłowa | 30g |
1,07 zł
(4,99 zł) |
|
Seler, korzeń | 20g |
0,08 zł
(2,69 zł) |
|
Woda | 480ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ziemniaki | 100g |
0,18 zł
(3,69 zł) |