Darmowa dieta 2200 kcal nr 5394



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

72   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Melon
266 kcal
Łączna waga porcji: 720g.

B: 6.48 g T: 2.16 g W: 60.48 g (BŁ: 7.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

27   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Pokroić i zapakować do pudełka :)



Obiad


Soczewica czerwona ze schabem i szparagami
609 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 45.43 g T: 23.8 g W: 58.7 g (BŁ: 10.18 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

9   35

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Podwieczorek


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
540 kcal
Łączna waga porcji: 610g.

B: 25.82 g T: 21.14 g W: 74.2 g (BŁ: 24.4 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   40

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Kolacja


Kanapki z pastą z awokado i sardynki (wersja lżejsza)
311 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 13.24 g T: 11.71 g W: 42.75 g (BŁ: 8.44 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2193 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 102.27 g
Tłuszcz: 79.29 g
Węglowodany: 296.34 g (w tym błonnik: 51.67 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 40g     1,24 zł (13,99 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 220g     1,76 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Groch, nasiona suche 44g     0,30 zł (2,69 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Koper ogrodowy 8g     0,96 zł (2,99 zł)
Marchew 80g     0,24 zł (2,29 zł)
Melon 720g     7,19 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 6g     0,39 zł (1,29 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 20g     0,50 zł (2,49 zł)
Olej rzepakowy 25g     0,17 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 80g     0,66 zł (2,49 zł)
Pomidory 70g     0,37 zł (3,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Por 140g     2,43 zł (3,99 zł)
Sardynka w oleju 30g     1,50 zł (5,99 zł)
Schab bez kości 100g     1,84 zł (11,59 zł)
Soczewica czerwona, nasiona suche 70g     1,04 zł (5,19 zł)
Sok cytrynowy 6g     0,16 zł (5,29 zł)
Szczypiorek 5g     0,50 zł (2,49 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)



×