1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Brokuły | 50g |
![]() |
|
Cebula | 65g |
![]() |
|
Cukier | 50g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 70g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 110g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 100g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kapusta pekińska | 200g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 8g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 50g |
![]() |
|
Marchew | 150g |
![]() |
|
Masło | 140g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 0,5% | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 500g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Żółtko jaja kurzego | 40g |
![]() |