Cukinię ścieramy na tarce, posypujemy szczyptą soli i odstawiamy na 10 minut. Cebulę i paprykę siekamy na drobna kostkę, podsmażamy na patelni z dodatkiem oliwy. Cieciorkę bez zalewy blendujemy. Cukinie wyciskamy z nadmiaru wody i łączymy z cebulą, papryką, cieciorką, jajkami, czosnkiem, bułką tartą (0,5 szklanki), chili, solą i pieprzem. Formujemy 4 kotletów, obtaczamy w pozostałej bułce tartej i smażymy na patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka tarta | 55g |
![]() |
|
Cebula | 125g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 240g |
![]() |
|
Cukinia | 1100g |
![]() |
|
Czosnek | 35g |
![]() |
|
Grejpfrut | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Imbir (proszek) | 1g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 107g |
![]() |
|
Jarmuż | 20g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 180g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 240g |
![]() |
|
Mandarynki | 260g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 2g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 940ml |
![]() |
|
Mąka gryczana | 260g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 86g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 400g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 3g |
![]() |
|
Rozmaryn suszony | 1g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 50g |
![]() |
|
Sok pomidorowy | 230g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 3g |
![]() |
|
Woda | 125ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |