1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.
1. Podgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj czosek, cebulę, seler, marchew i paprykę - podsmażaj przez kilka minut na średnim ogniu aż warzywa zmiękną.
2. Dodaj kumin, proszek chilli, sól i pieprz do smaku.
3. Dodaj pomidory, fasolę, soczewicę, ciecierzycę i bulion warzywny. Jeżeli chcesz możesz dodać więcej przypraw do smaku. Gotuj przez 25 min.
4. Podawaj z ryżem, świeżą kolendrą i sokiem z limonki. Smacznego :)
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 105g |
![]() |
|
Ciecierzyca (cieciorka) konserwowa | 400g |
![]() |
|
Cukier | 3g |
![]() |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 40g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 30g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 5g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Marchew | 90g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 5g |
![]() |
|
Mąka orkiszowa | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 100g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 500g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 300g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 800g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Seler naciowy | 90g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 125g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 150ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |