Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
1,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Bułka grahamka | 90g |
1,23 zł
(1,78 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
0,77 zł
(4,29 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 100g |
0,70 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Kiwi | 225g |
3,37 zł
(7,49 zł) |
|
Margaryna do pieczywa | 5g |
0,05 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
0,17 zł
(3,49 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
0,14 zł
(2,99 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 85g |
0,59 zł
(6,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
0,40 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gouda tłusty | 30g |
0,70 zł
(3,49 zł) |
|
Szynka z indyka | 20g |
0,94 zł
(7,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |