Bataty obrać i pokroić w cienkie słupki. Zmieszać z sokiem z cytryny i z oliwą, doprawić solą i pieprzem. Nieobrane ząbki czosnku rozgnieść nożem i położyć z batatami na blasze. Piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp. 180 stopni przez około 40 minut, aż będą miękkie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Bataty | 460g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Cytryna | 40g |
![]() |
|
Czosnek | 15g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kiwi | 225g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 32g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Mandarynki | 130g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
![]() |
|
Mleko sojowe | 40ml |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 70g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 60g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |