Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bulion warzywny | 700g |
![]() |
|
Cebula | 230g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 500g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 160g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 40g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 500g |
![]() |
|
Malina | 60g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 20ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 200g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 20g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |
|
Sól biała | 5g |
![]() |
|
Ziele angielskie | 5g |
![]() |
|
Ziemniaki | 250g |
![]() |