Składniki pasty miksujemy w blenderze. Powstałą pastą smarujemy kromki.
Kalafiora gotujemy na parze lub tradycyjnie, rozdrabniamy i mieszamy ze zmielonym mięsem, ulubionymi przyprawami i koperkiem. Formujemy kotlety i smażymy na oleju. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy, mieszamy z jogurtem i doprawiamy.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Fasola cięta konserwowa bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 30g |
![]() |
|
Jabłko | 100g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 180g |
![]() |
|
Kalafior | 250g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koper ogrodowy | 24g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Marchew | 30g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 240ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0g |
![]() |
|
Pomidory | 120g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 30g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 60g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 30g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 18g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Wieprzowina, łopatka | 100g |
![]() |
|
Ziemniaki | 30g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |