Przepis podesłany przez naszego użytkownika.
Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 50g |
![]() |
|
Cynamon | 5g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 15g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 120g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 10g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 125ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 100g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 230g |
![]() |
|
Pomidory | 510g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Sałata lodowa | 200g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 120g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 6g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |